Китай наложи нови карантини и ограничения заради COVID-19

  • 25 октомври 2021 12:23

  • 810
  • 0
Китай наложи нови карантини и ограничения заради COVID-19
© Getty Images/Guliver

Китайските власти наложиха днес карантини на част от населението на северните провинции заради нов скок в случаите на Китай наложи нови
карантини и ограничения заради COVID-19 - стотина дни преди зимните Олимпийски игри в Пекин, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Днес Китай съобщи за 39 нови случая, повечето предизвикани от пътуванията на група заразени туристи.

Цифрите може би изглеждат нищожни в сравнение с всекидневните данни, идващи от различни части на света, но те карат властите да удвоят бдителността си, тъй като страната се готви да посрещне зимните Олимпийски игри, започващи на 4 февруари.

Открито наскоро епидемично огнище в северния регион Вътрешна Монголия е виновно за над сто случая, установени от миналата седмица до днес.

Китайските власти, водещи политика на "нулева толерантност" спрямо вируса, реагираха бързо с рестрикции и кампании за масово тестване в засегнатите области.

В Пекин бе отложен до второ нареждане маратон, в който трябваше идната неделя да участват близо 30 000 бегачи. Маратонът в централния град Ухан - първия на планетата, поразен от вируса, с 26 000 участници миналата неделя също бе отменен в последния момент по същите съображения.

Пекинското кметство препоръча на жителите да избягват пътувания извън града, ако не са крайно необходими, също и масовите събирания.

Всеки пристигащ в столицата от региони с регистрирани случаи на COVID-19 трябва да представи негативен тест за новия патоген.

Полицията информира днес за три нови разследвания за предполагаеми нарушения на санитарните правила.

Пекинските власти извършват масово проследяване след няколко случая на COVID-19

Новите случаи са открити предимно на Север, където 11 провинции започнаха масови тествания на населението.

Днес в окръг Еджин, Вътрешна Монголия, започна двуседмична карантина за около 35 000 местни жители.

В Ланчжоу, столица на северозападната провинция Гансу, спряха да се движат автобусите и такситата, затворени бяха част от туристическите обекти.

Властите обявиха, че се отменят насрочените за неделя организирани екскурзии в пет зони, където са открити случаи на COVID-19, включително Пекин. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
810 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини