Виетнамските власти евакуираха 250 хиляди души заради приближаването на тайфуна Компас

  • 13 октомври 2021 16:16

  • 233
  • 0
Виетнамските власти евакуираха 250 хиляди души заради приближаването на тайфуна Компас
© Getty Images (архив)

Виетнамските власти евакуираха в безопасни райони близо 250 хиляди души заради приближаването на тайфуна Компасу към бреговете на централната част на страната. Това съобщи днес Националният координационен комитет за борба с последствията от стихийните бедствия, цитиран от ТАСС.

От комитета съобщават, че зоната на опасност се разпростира в шест провинции на Централен Виетнам. С приближаването на бурята въздействието на вятъра ще се усили и ще предизвика силни вълни в крайбрежните райони. Метеоролозите предупреждават също и за проливни дъждове, които могат да предизвикат преливания на реките.

Местните власти вече са информирали жителите на близките провинции за приближаващата стихия. Освен това те са призовали всички, които се намират на риболовни плавателни съдове в открито море, да се върнат на бреговете или да намерят безопасни зони и да изчакат преминаването на стихията, предава БТА.

По официални данни в момента в акваторията риболовни дейности извършват 54 хиляди риболовни съда, на които се намират около 230 хиляди моряци.

Според прогнозите утре тайфунът Компасу ще достигне крайбрежието на Централен Виетнам. По-рано Компасу удари китайската провинция Хайнан, а преди това това премина над Филипините, където отне живота на най-малко 13 души. Има съобщения и за една жертва на природната стихия в Хонконг.

Борислава Борисова
233 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини