Ханой продължава да смекчава антикоронавирусните ограничения

  • 28 септември 2021 09:52

  • 385
  • 0
Ханой продължава да смекчава антикоронавирусните ограничения
© Getty Images

Градските власти на Ханой смекчават все повече социалните ограничения, имайки предвид благоприятното развитие на борбата с коронавирусната инфекция. След почти тримесечно прекъсване Народният комитет (кметството) разреши от днес да подновят работа търговските центрове, магазините за дрехи и козметика, а жителите на виетнамската столица да могат да спортуват на открито, съобщи в. "Зан чи", цитиран от ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27544

По време на спортните си занимания обаче хората са длъжни да носят маски, да спазват безопасна дистанция и да не се събират на групи, по-големи от 10 души.От 16 септември в Ханой вече е разрешено ресторантите и закусвалните да подновят доставките на храна за вкъщи. Работят и фирмите за ремонт на коли, електроника, хладилници и друга битова техника. Все още са забранени обаче масовите прояви на обществени места - религиозни, спортни и увеселителни.

Остават ограниченията заради коронавируса в най-големия виетнамски град

Решения за по-нататъшно облекчаване на рестрикциите, когато отново ще отворят врати салоните за красота, масажните студиа, кината и театрите, залите за фитнес и стадионите, ще се вземат според развитието на епидемичната ситуация.
По време на четвъртата вирусна вълна, започнала във Виетнам през април, в Ханой са регистрирани 4202 случая на КОВИД-19. По данни на здравните власти във Виетнам са регистрирани от началото на пандемията общо 761 528 инфектирани, от които 538 454 са оздравели, а 18 758 са починали, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27544

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
385 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини