Япония допълнително разшири зоните със спешни мерки

  • 25 август 2021 13:55

  • 272
  • 0
Япония допълнително разшири зоните със спешни мерки
© getty images

Япония днес за втора поредна седмица разшири обхвата на извънредното положение, въведено заради коронавируса, добавяйки още осем префектури на фона на нарастване на инфекциите, подхранвано от разпространяването на Делта варианта, което подлага на напрежение здравната система на страната, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31535

Миналата седмица правителството удължи извънредното положение до 12 септември и разшири зоната му на действие от 6 на 13 префектури, включително Токио.

Ръст на новите COVID случаи в САЩ със 138 472, рекордни 25 876 случаи в Япония

Днес властите първо включиха 4 нови префектури в списъка на префектурите с "полуизвънреден" епидемиологичен статут, където се прилагат известен брой ограничения заради коронавируса. Осем префектури от този списък пък бяха обявени за зони с извънреден епидемиологичен статут. Сред тях са северните префектури Хокайдо и Мияги, Айчи и Гифу в Централна Япония и западните префектури Хирошима и Окаяма.

Сега 33 от 47 японски префектури се намират под въздействието на един или друг вид извънредни мерки.

Япония се справя с пандемията по-добре от много други страни с около 15 600 смъртни случая от началото й. Но усилията за ваксиниране изостават от други богати страни, като само 40 процента от населението е напълно ваксинирано.

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
272 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини