Гледай на живо

Ексклузивно: Борислав Михайлов в студиото на Sportal.bg

Китай за първи път съобщи за намаляване на случаите на местно заразяване с COVID-19 тази седмица

  • 05 август 2021 15:13

  • 414
  • 0
Китай за първи път съобщи за намаляване на случаите на местно заразяване с COVID-19 тази седмица
© Getty Images/Guliver

Китай съобщи за намаляване на случаите на местно заразяване с COVID-19 за първи път тази седмица, а здравен служител каза, че очаква новият взрив на заразата в страната, причинен главно от варианта Делта, да бъде до голяма степен овладян до няколко седмици, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26625

Публикувани днес данни на Националната здравна комисия показаха, че на 4 август са отчетени 85 нови потвърдени заразявания с COVID-19 - по-малко в сравнение с предишния ден, когато броят им е бил 96. При 62 от новите случаи става дума за местно предаване на вируса, докато предишния ден те са били 71.

Служител от комисията каза, че ситуацията с вируса до голяма степен е контролируема. "Разпространението може до голяма степен да бъде овладяно до два-три инкубационни периода, стига местните власти стриктно да прилагат различните мерки", заяви той. По думите му е възможно в страната да се появят нови огнища, така че властите трябва да засилят наблюдението на ситуацията.

Според най-новите насоки на комисията, публикувани през април, един инкубационен период за COVID-19 може да трае до 14 дни, но обикновено е между три и седем дни.

Китай: В САЩ лъжат за COVID-19!

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26625

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
414 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини