Рекорден брой новозаразени с коронавирус в Токио, ограничения се въвеждат на още места в Япония

  • 05 август 2021 13:15

  • 398
  • 0
Рекорден брой новозаразени с коронавирус в Токио, ограничения се въвеждат на още места в Япония
©

За първи път ежедневният прираст на новоразарените с коронавируса в японската столица Токио, където се провеждат летните Олимпийски игри, прехвърли прага от 5000 души, предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Властите обявиха 5042 нови случая на зараза. Днес в цяла Япония бяха регистрирани най-много новозаразени от началото на пандемията (над 15 000 души). Всичко това накара властите да затегнат ограниченията, допълва Ройтерс.

31 случая на COVID-19 на Олимпиадата в Токио

Така извънредните мерки вече ще засягат над 70 процента от населението на страната, допълва Ройтерс. Те ще влязат в сила от събота. Шест префектури, в това число и Токио, са в пълно извънредно положение до 31 август. Други пет спазват по-малко строги ограничения, което означава, че поне половината от жителите им са под рестрикции. Днес правителството на Япония обяви, че засилва мерките срещу разпространяването на коронавируса на територията на още осем префектури. Това решение ще е в сила също до 31 август.

Някои експерти предупреждават, че ситуацията в Япония може да наложи въвеждане на национално извънредно положение, допълва БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
398 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини