Макао ще тества жителите си за COVID-19 и затваря някои места за развлечение след появата на четири нови случая

  • 04 август 2021 10:38

  • 257
  • 0
Макао ще тества жителите си за COVID-19 и затваря някои места за развлечение след появата на четири нови случая
© Getty Images/Guliver (архив)

Китайският специален административен район и известен хазартен център Макао ще подложи на тест за COVID-19 своите 600 000 жители и ще затвори някои места за развлечение, след като на територията му бяха открити четири нови случая, посочиха днес в изявление местните власти, цитирани от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26503

Макао отваря 41 центъра за тестване за нуклеинова киселина, които ще работят денонощно най-малко три дни, което се смята за необходимия период според изискванията, се изтъква в изявлението. Няма да има нужда от предварително записване на часове за тестване.

Наред с това властите съобщиха, че казаха, че от полунощ днес се затварят кината, театрите, спортните игрища на закрито, залите за боулинг, масажните салони, баровете, нощните клубове и други подобни обществени места.

Казината в Макао, които са главният икономически сектор и източник на приходи, ще останат отворени. Те бяха принудени да затворят за две седмици миналата година заради коронавируса.

ЕС ще добави Канада и още 10 държави към списъка си за безопасни пътувания

Въпреки че казината отвориха наново секторът остава засегнат от ограниченията за пътуване, които демотивират любителите на хазарта да посещават Макао.

Специалният административен район досега е регистрирал едва 59 случая на COVID-19 и нито един починал от заразата, сочат данни на правителството на Хонконг, отбелязва БТА.
 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26503

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
257 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини