В Ухан отново ще правят тестове за COVID-19

  • 03 август 2021 09:16

  • 504
  • 0
В Ухан отново ще правят тестове за COVID-19
© Getty images (архив)

Град Ухан в Централен Китай, където в края на 2019 г. се появи коронавирусът, ще подложи отново на тестове цялото си население след откриването на няколко нови случая. Това съобщиха във вторник местните власти, цитирани от АФП, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

Три нови случая на COVID-19 бяха потвърдени в понеделник в града, който отчита взрив на заразени с варианта Делта, появил се миналия месец в източните райони на страната.

Последните регистрирани преди това случаи на COVID в града датираха от май 2020 г.

Ухан има над 12,3 милиона жителите според преброяване на населението от тази година.

"Градът край река Яндзъ спешно ще подложи на разширени Пи Си Ар тестове всички свои жители", каза пред журналисти представителят на местните власти Ли Тао.

Китай на практика сложи край на епидемията през пролетта на 2020 г., но от няколко седмици вирусът отново се разпространява.

Ето защо Делта вариантът на COVID удря повече младите хора

През юли в цялата страна бяха потвърдени общо най-малко 300 случая, но това е далеч по-малко, отколкото съобщават други страни.

В географски план обаче огнището е значително: засегнати са над десет провинции, включително столицата Пекин, която призова в неделя местните хора да не напускат града, освен по спешност.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
504 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини