Президентите на Китай и Северна Корея размениха послания с обещания за сътрудничество

  • 11 юли 2021 10:49

  • 348
  • 0
 Президентите на Китай и Северна Корея размениха послания с обещания за сътрудничество
© Getty images (архив)

Китайският президент Си Цзинпин и севернокорейският му колега Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, си размениха послания, обещаващи засилване на сътрудничеството, предадоха Ройтерс и Йонхап, цитирани от БТА.

Повод за това стана 60-ата годишнина от подписването на договора за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ между Пекин и Пхенян през 1961 година.

В посланието си до Си, Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, подчертава, че сътрудничеството е жизненоважно пред лицето на враждебните чужди сили. Той определя международната ситуация през последните години като безпрецедентно сложна, но отбелязва, че въпреки това доверието и приятелството между Пекин и Пхенян укрепват с всеки изминал ден.

Ким Чен-ун обеща да укрепи връзките с Китай на фона на трудностите, предизвикани от пандемията

От своя страна китайският президент обещава да изведе сътрудничеството между двете страни на ново равнище. "Светът преминава бързи и значителни промени, невиждани от 100 години насам", подчертава от своя страна Си Цзинпин (на снимката долу).

Последвайте канала на

Валери Зайцев
348 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини