Най-малко 29 загинали при катастрофата на филипински военнотранспортен самолет

  • 04 юли 2021 14:27

  • 1567
  • 0
Най-малко 29 загинали при катастрофата на филипински военнотранспортен самолет
© Getty Images/Guliver (архив)

Най-малко 29 души са загинали при днешната катастрофа на филипински военнотранспортен самолет, предаде Ройтерс, като се позова на най-новите данни на властите.

На борда на летателния апарат е имало 96 човека. 50 от тях са спасени, а 17 остават в неизвестност. Все още има надежда да бъдат открити още оцелели, тъй като войници скочили от самолета още преди да се разбие и възпламени.

Трагедията станала в провинция Сулу - в най-южната част на архипелага, където филипинската армия отдавна се бори с ислямистки бунтовници. Няма индикации самолетът С-130 да е бил обстрелван, преди да пропусне пистата и да се разбие. Разследването обаче тепърва започва и приоритетът сега е да бъде оказана медицинска помощ на ранените и да бъдат открити още евентуални оцелели.

Самолет падна във Филипините, има жертви

Това е най-смъртоносният инцидент, свързан с филипинските военновъздушни сили, от близо 30 години, отбелязва Ройтерс. Военнотранспортният самолет тръгнал от столицата Манила и имал едно междинно кацане. Разбилият се летателен апарат, произведен от американската компания Локхийд Мартин (Lockheed Martin), е бил предаден на Филипините от САЩ само преди няколко месеца. Манила е получила заедно с него от Вашингтон още един самолет в рамките на програма за военна помощ.

Константин Тодоров
1567 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини