Китайската централна банка препоръча на кредиторите да се въздържат от крипто транзакции

  • 21 юни 2021 13:44

  • 305
  • 0
Китайската централна банка препоръча на кредиторите да се въздържат от крипто транзакции
© Pixabay

Китайските ограничителни мерки срещу криптовалути продължават да се затягат в понеделник, след като централната банка на страната призова другите кредитни инстит6уции и Alipay, най-голямата платформа за мобилни разплащания в Китай с 1,3 милиарда потребители, да се въздържат от крипто трансакции.

Китайската народна банка (PBoC) призова някои заемодатели и разплащателни институции незабавно да намалят разплащателните канали при търговията с криптовалути, предаде БНР.

Това задълбочава спада на биткойна под нивото от 33 000 щатски долара и на етериума под 2000 долара. По-рано в понеделник криптовалутите бяха подложени на силен натиск от продажби в резултат на решение на властите в Пекин да бъде спряно добиването ("копаенето") на биткойни в още региони на голямата азиатска държава.

Най-високият в света хотел отвори врати в Шанхай

Новите китайски забрани рискуват да доведат до над спад с над 90% на капацитета за добив на биткойни в страната.

След решението на Народната банка на Китай основната криптовалута вече поевтинява в рамките на днешната търговия с около 9% към 32 600 долара, като дори за кратко стойността на биткойна се понижи към 32 200 долара - най-ниско ниво от 8-и юни. Ключовата област на подкрепа за основната цифрова валута лежи около 31 250/30 500 долара - серия важни бивши дъна на биткойна от май и началото на юни. Етериумът пък поевтинява с над 12,5% към 1 960 долара.

Novini.bg
305 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини