Пекин с обвинения към НАТО

  • 15 юни 2021 09:15

  • 658
  • 2
Пекин с обвинения към  НАТО
© Pixabay

Пекин обвини днес НАТО в преувеличаване на заплахата от Китай и „създаване на конфронтация“ след решение на западните съюзници да работят заедно, за да се противопоставят на предизвикателствата от китайските действия, предаде БНР, цитирайки АФП.

Лидерите на страните от НАТО обявиха вчера, че ще обединят сили срещу „системните предизвикателства“ от политиките на Китай, след президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в затвърди трансатлантическите връзки на първата си среща със съюзниците.

НАТО прие насоки за дейността си в следващите години

В становище лидерите посочиха, че действията на Китай в изграждането на ядрен арсенал и на военни способности в космоса и киберпространството заплашват международния ред.

В гневен отговор становището на китайската мисия в ЕС призовава НАТО да „разглежда развитието на Китай рационално, да спре да преувеличава различните форми на „заплахата за китайската теория“ и да не използва китайските легитимни интереси и права като извинение за манипулиращи политики, изкуствено създаващи конфронтация“.

Novini.bg
658 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.06.15 | 09:24

1
Няма какво да се сърди Европа на Китай този континент вече е деградирал. По вероятно след десетилетие Европа да е колония на Китай

2021.06.15 | 09:35

2
никой не ще колония от вaкcинирани педерунгели

Добави коментар

Водещи новини