Индия осигурява 6,7 милиарда долара за кредитиране на здравния сектор

  • 05 май 2021 09:10

  • 235
  • 0
Индия осигурява 6,7 милиарда долара за кредитиране на здравния сектор
© Getty images

Индийската централна банка съобщи днес, че ще деблокира 6,7 милиарда долара за евтино финансиране на производители на ваксини, за болници и предприятия от здравния сектор с цел борба срещу втората вълна от COVID-19, която съсипва страната, предаде Франс прес.

Управителят на Резервната банка на Индия (RBI) Шактиканта Дас заяви, че тези заеми ще бъдат на разположение до 31 март идната година, и обеща "неконвенционални" мерки при евентуално изостряне на кризата. Високият съд на индийския град Алахабад (днес Праяградж) заяви в постановление, че недостигът на медицински кислород в болниците, довел до многобройни смъртни случаи сред пациентите с COVID-19, е престъпление на местните власти, сравнимо с геноцид. Компетентните органи започват съдебно дирене в тази връзка, предаде ТАСС, като се позова на телевизия Ен Ди Ти Ви.

Индия отново отбеляза над 300 000 нови случая на коронавирус

На 22 април Високият съд на Делхи призова индийското правителство "да умолява, да взема назаем, да краде, да внася" кислород, но "да намери начин да помогне на хората да дишат". Броят на заразените с коронавируса в Индия расте с над 300 000 за денонощие. В медицинските заведения има остър недостиг на кислород и медикаменти, съобщи БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
235 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини