Петролен разлив в Жълто море след инцидент с нефтен танкер

  • 27 април 2021 15:11

  • 380
  • 1
Петролен разлив в Жълто море след инцидент с нефтен танкер
© Getty images

Китайската администрация за морска безопасност в град Шандун заяви, че танкер под либерийски флаг е разлял петрол в Жълто море.

Танкерът A Symphony е видян за последно близо до китайското пристанище в Циндао, показват данни за доставките на компанията Refinitiv Eikon, съобщава БНР. За последен път танкерът се е обадил в Международния център за претоварване Линджи, близо до Малака, на полуостров Малайзия, по-рано този месец, показват данните.

Петролен разлив засегна западното крайбрежие на Венецуела

Според китайските власти инцидентът е станал след сблъсък на танкера с кораба за насипни товари Sa Justice. Това е довело до разливане на цистерните с част от превозваните един милион барела петрол. На мястото на инцидента са изправени местни експерти, за да овладеят разлива.

Техническият мениджър на кораба Goodwood Ship Management заяви, че екипажът не е пострадал при инцидента.

"Силата на удара в предната пристанищна страна е причинила пробив в товарните цистерни и цистерните с баласт, което е довело до изливането на част от превозваното петролно количество в морето", посочиха още от Goodwood Ship Management.

Танкерът, превозващ около 1 милиона барела, е дълги 272 метра и 46 метра широк. През май 2019 г. той беше продаден на новите му собственици от Symphony Shipholding и NGM Energy, показват данни на Equasis.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
380 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Julissa

2021.04.30 | 18:59

1
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

Добави коментар

Водещи новини