Южна Корея пак ще имунизира с "АстраЗенека"

11 април 2021 13:28

Южна Корея пак ще имунизира с "АстраЗенека"
© getty images
603 0

Южна Корея съобщи, че ще възобнови поставянето на ваксината срещу КОВИД-19 на "АстраЗенека" на всички подлежащи на имунизация на възраст между 30 и 60 години, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23472

Миналата седмица Южна Корея спря използването на тази ваксина за хората на 60 години и на по-младите, докато изчакваше становището на Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ).

Проф. Велизарова: "Астра Зенека" е опасна за жени под 30 години

Южнокорейската Агенция за контрол и превенция на заболяванията заяви днес, че ще поднови поставянето на ваксината на "АстраЗенека" от утре, като се мотивира с изследвания, които сочат, че ползите от препарата са повече от рисковете от странични ефекти.

В изявлението на агенцията се посочва, че хората на и под 30-годишна възраст ще бъдат изключени от ваксиниране са този препарат, тъй като британските власти препоръчват на тях да бъдат поставяни други ваксини.

Агенцията съобщи, че е установила три случая на кръвни съсиреци при ваксинирани в Южна Корея, но никой от тях не спада към типа странични ефекти, регистрирани в Европа.

От утре "АстраЗенека" ще могат да получат здравни работници и служители в домовете за социални грижи, работещи в специализирани училища и социални центрове за инвалиди и бездомни.

През последните дни Южна Корея регистрира стабилен ръст на новите случаи на коронавирус. Днес страната отчете 677 новозаразени, с което общият брой на случаите на КОВИД-19 достигна 109 559, а на починалите - 1768 души.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23472

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
603 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини