Военен е окупирал сградата на посолството на Мианма в Лондон

  • 08 април 2021 08:59

  • 469
  • 0
© Getty (архив)

Посланикът на Мианма в Лондон заяви, че военен, близък до хунтата, взела насилствено властта в Мианма, е окупирал сградата на посолството и му пречи да влезе в нея, предаде Франс прес.

Когато бе попитан за самоличността на военния, посланик Киау Зуар Мин заяви, че става дума за военното аташе към посолството.

Военната хунта в Мианма отзова посланика на азиатската страна във Великобритания, след като той публикува комюнике в защита на цивилното правителство на Аун Сан Су Чжи, което бе свалено от военните на 1 февруари.

"Дипломацията е единственият изход и единственият отговор на сегашната ситуация", заяви Киау Зуар Мин в изявление, което бе споделено в Туитър от британския външен министър Доминик Рааб.

 

"Тези, които окупираха посолството казаха, че го правят по заповед от столицата на Мианма (Янгон) и че няма да ме пуснат да вляза. Те не могат да правят това. Британското правителство няма да го позволи", изтъкна посланикът.

В края на вчерашния ден пред посолството на Мианма имаше демонстрация срещу извършения в страната военен преврат.

Съветът за сигурност на ООН осъди насилието срещу протестиращи в Мианма

Великобритания въведе санкции срещу няколко представители на военната хунта в Мианма, включително и срещу ръководителя на армията на Мианма Мин Аун Хлайн, заради участието им във военни преврат, припомня Франс прес.

469 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини