Южна Корея регистрира 700 новозаразени с COVID-19

  • 08 април 2021 07:03

  • 334
  • 1
Южна Корея регистрира 700 новозаразени с COVID-19
© Getty Images/Guliver (архив)

Южна Корея регистрира 700 нови случая на заразяване с коронавирус през последното денонощие, като това е най-големият брой заразени за 24 часа от началото на януари, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Увеличението на броя на заразените накара южнокорейският премиер Чун Се-кьон да отправи днес предупреждение, че за справянето с пандемичната ситуация най-вероятно ще е нужно въвеждането на нови правила за спазване на социална дистанция.

Южна Корея с рекордна заболеваемост от коронавирус

Миналата седмица Южна Корея регистрираше средно по 477 нови случая на заразяване с коронавирус на ден, по данни на Корейската служба за контрол и превенция на заболяванията. Това породи опасения, че страната е застрашена от четвърта вълна на ковид.

Премиерът Чун Се-кьон заяви на правителствено заседание, че новата вълна от случаи на заразяване може да се отрази негативно на южнокорейската ваксинационна кампания, засегната от забавянето на доставките на ваксини.

Южнокорейските власти обявиха вчера, че временно преустановяват поставянето на дози от ваксината срещу ковид на компанията "Астра Зенека" на хората под 60-годишна възраст във връзка с опасенията от проявата на сериозни странични ефекти.

Южна Корея одобри еднодозовата ваксина срещу ковид на "Джонсън и Джонсън" с цел да ускори ваксинационната си кампания, предаде БТА.

Общият брой на заразените с коронавирус в Южна Корея е 107 598. Общият брой на свързаните с вируса смъртни случаи в азиатската страна е 1758, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
334 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Wendya21

2021.04.10 | 03:52

1
­В­­и­­­ж­т­­­е­ ­­м­­­о­я­т­­а­­­ ­­т­­и­й­­­н­­ ­п­­­у­­т­­­к­­­а­­­ ­-­ ­­W­­­W­­W­.­­B­G­­­1­7­.­­C­­L­­U­­­B­­­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини