Хиляди жени се присъединиха към протестите на индийските фермери

  • 08 март 2021 21:44

  • 680
  • 1
Хиляди жени се присъединиха към протестите на индийските фермери
© gettyimages

Хиляди жени се присъединиха днес към протестиращите в околностите на Делхи фермери, за да отбележат Международния ден на жената и да настояват за отмяна на ново законодателство, отварящо пазарите за селскостопанска продукция за частни купувачи, предаде Ройтерс.

От декември много фермери, придружавани от семействата си, лагеруват на три места в покрайнините на индийската столица, за да се противопоставят на най-големите селскостопански реформи от десетилетия, които, както те казват, са в тяхна вредя. Жените, които носеха жълти шалове, в цвета на синапените полета, скандираха лозунги, проведоха шествия и произнесоха речи срещу новото законодателство.

Индийски фермери започнаха гладна стачка

"Това е важен ден, тъй като олицетворява силата на жените", каза индийка от фермерско семейство.

"Вярвам, че ако ние, жените, сме единни, можем много по-бързо да постигнем целта си", заяви тя.

Полицията и организатори заявиха, че в протестните прояви са се включили над 20 000 жени.

"Това е ден, който ще бъде управляван и контролиран от жените, ораторите ще бъдат жени, ще бъдат представени множество феминистки гледни точки и ще се обсъжда какво значат тези закони за жените, занимаващи се със селско стопанство", каза фермерска активистка.

"Това е още един повод да покажем и изтъкнем приноса на фермерките както за селското стопанство в Индия, така и за това движение", заяви тя.

По думите ѝ жените в селското стопанство са също толкова заплашени от новото законодателство, колкото и мъжете. Според индийските власти реформите ще привлекат частни инвестиции в огромния и немодернизиран селскостопански сектор, ще подобрят снабдяването и ще намалят значителните загуби. Селското стопанство съставлява близо 15 процента от икономиката на Индия и в него е заета около половината от работната сила в страната.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
680 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Sylviaa22

2021.04.10 | 03:56

1
­­В­­и­­­ж­­т­е­ ­м­­­о­­я­­­т­­­а­­­ ­­т­и­­й­­­н­­ ­п­у­т­­к­­а­ ­­-­­­ ­­­W­W­­­W­­.­­­B­G­­1­­7­.­­C­­­L­U­B­­­

Добави коментар

Водещи новини