Малайзия ще купи допълнителни количества от ваксината на "Пфайзер"/"Бионтех"

08 март 2021 11:14

Малайзия ще купи допълнителни количества от ваксината на "Пфайзер"/"Бионтех"
© Getty images
203 1

Малайзия ще купи още дози от ваксината на "Пфайзер"/"Бионтех" срещу COVID-19, с което ще осигури общо 32 милиона дози - достатъчно за ваксиниране на половината население, съобщи днес здравният министър, цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22572

Миналия месец страната започна ваксинационната си кампания с амбиция до февруари 2022 г. да имунизира 80 процента от своите 32 милиона жители. "Всичките ваксини на "Пфайзер", осигурени досега, се очаква да бъдат доставени тази година", каза на виртуална пресконференция министър Хайри Джамалудин.

Малайзия обмисля също да се откаже от преговорите за осигуряване на ваксината в една доза, разработена от американската фармацевтична компания "Джонсън и Джонсън", в ползва на сделка с китайската фирма "КанСино Байълоджикс", от която се поставя също само една доза, отбеляза министърът, информира БТА.

Никарагуа получи от Индия дарение от 200 000 дози ваксина срещу COVID-19

За нас това е по-добър вариант в сравнение с "Джонсън и Джонсън", тъй като доставките от американската компания се очакват едва в последното тримесечие на годината, обясни той. Правителството съобщи миналия месец, че е осигурило 66,7 милиона дози ваксина, повече от достатъчно за имунизиране на цялото население.

Освен сделката с "Пфайзер"/"Бионтех" Малайзия постигна споразумения за доставка с британската компания "АстраЗенека", с руския научен институт "Гамалея" и с китайските компании "Синовак Байътек" и "КанСино".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22572

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
203 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (1)

Добави коментар
Nataliea22

2021.04.10 | 03:56

91279
­­­В­и­­­ж­­т­­­е­­ ­­м­­о­я­­т­­а­ ­т­и­­й­­н­­ ­­­п­у­­­т­­к­­­а­­­ ­-­­ ­­­W­­­W­­­W­.­­B­G­1­­7­­­.­C­L­­U­­­B­

Добави коментар

Водещи новини