Южна Корея увеличава приноса си във финансирането на американските войски на нейна територия

  • 08 март 2021 07:41

  • 214
  • 2
Южна Корея увеличава приноса си във финансирането на американските войски на нейна територия
© Getty Images/Guliver архив)

Южна Корея ще увеличи приноса си във финансирането на американските войски, разположени на нейна територия, по силата на споразумение, договорено със САЩ, което е със срок на действие до 2025 г. и ще изглади разногласията между двата съюзника, заяви Държавният департамент, цитиран от Ройтерс.

Споразумението отразява ангажирането на правителството на Джо Байдън със "съживяването и осъвременяването на нашите демократични съюзи по света, за да разширяваме споделената ни сигурност и просперитет", заяви говорителка на Държавния департамент.

Южна Корея и САЩ намалиха мащаба на годишните си учения заради коронавируса и дипломацията

Предложеното шестгодишно "Споразумение за специални мерки" ще замени предишното, което изтече в края на 2019 г., цитира БТА. 

Говорителката каза, че споразумението включва "договорено разумно увеличение на приноса на приемащата страна", но не даде повече подробности.

Вижте и това видео от нашия архив:

Последвайте канала на

Радина Лазарова
214 2

Коментари 2

Добави коментар
Angelaa19

2021.04.10 | 03:56

2
­­­В­­и­­ж­­т­­е­­ ­­­м­­о­­я­­т­а­ ­­т­­и­й­­­н­­­ ­­­п­у­­­т­к­а­­­ ­­-­­­ ­­W­W­­W­.­­­B­­G­­1­­­7­­­.­­­C­­­L­­­U­­B­­­

2021.03.08 | 08:26

1
ако сте си мислели, че с трите милиарда, които мутрата и агент иван отсипаха на тръмп ще се приключи, имам лоши новини за вас.

Добави коментар

Водещи новини