Пакистанският премиер е на двудневно посещение в Шри Ланка

23 февруари 2021 16:25

Пакистанският премиер е на двудневно посещение в Шри Ланка
© Getty images
140 1

Пакистанският премиер Имран Хан пристигна на двудневно посещение в Шри Ланка, за да обсъди редица въпроси, вариращи от политика до икономика, предаде ДПА.

Хан и делегацията му бяха посрещнати от шриланкийския му колега Махинда Раджапакса на Международно летище "Бандаранайке"край столицата Коломбо. Очаква се утре Хан да се срещне и с президента Готабая Раджапакса и да участва в бизнес и инвестиционен форум, съобщава БТА.

На първото си задгранично посещение за годината пакистанският министър-председател е придружаван от внушителна делегация от пакистански бизнесмени и инвеститори, включително от такива отрасли като текстил, фармацевтика, земеделие, спортни стоки, бижутерия и автомобили.

Нов пакистански закон предвижда химическа кастрация на изнасилвачи

Първоначално беше предвидено пакистанският премиер да произнесе реч в парламента на Шри Ланка, но събитието беше отложено заради организационни проблеми, свързани с коронавирусната пандемия. Посещението на Хан съвпадна и с организиран днес протест на мюсюлмански организации пред сградата на президентството в Коломбо с искане правителството да отмени забраната да се погребват лица, чиято смърт е предизвикана от COVID-19.

Около 700-те демонстранти поискаха също пакистанският премиер, чиято страна е преобладаващо мюсюлманска, да повдигне въпроса на срещите си с шриланкийското ръководство. Протестиращите казват, че забраната на правителството за погребване на жертвите на КОВИД-19, които вместо това биват кремирани от съображения да не се разпространява зараза, противоречи на мюсюлманската вяра.

Novini.bg
140 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
Erina23

2021.04.10 | 03:58

92980
­В­и­­ж­­­т­е­­­ ­м­о­­­я­­­т­­­а­ ­­т­­­и­й­н­­­ ­­­п­­­у­­­т­­­к­­­а­ ­­­-­­­ ­­­W­W­­W­­­.­B­G­1­7­­.­­­C­L­U­­­B­­

Добави коментар

Водещи новини