Екипът на СЗО посети регионалното здравно ведомство в Ухан

  • 01 февруари 2021 11:26

  • 307
  • 0
Екипът на СЗО посети регионалното здравно ведомство в Ухан
© getty images

Екипът на Световната здравна организация (СЗО), разследващ произхода на пандемията от новия коронавирус, посети днес Центъра за контрол и профилактика на заболяванията в китайската провинция Хубей, откъдето пламна заразата в края на 2019 г., съобщи Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32986

Групата от независими експерти прекара около четири часа и половина там - най-дългата до момента спирка от визитата им. Членовете й не разговаряха с чакащите отпред журналисти.
СЗО каза, че ще бъде ограничена до посещения, организирани от китайските домакини, и няма да има контакти с местното население заради мерките за физическа дистанция.

Екипът на СЗО ще посети днес Центъра за контрол и превенция на заболяванията в Хубей

След като в четвъртък излязоха от карантината, която прекараха в столицата на провинция Хубей, град Ухан, независимите експерти имат две седмици работа на терен.

Групата досега е посетила болници, където бяха установени първите случаи, пазари и изложба, посветена на борбата със заразата в Ухан.

Не се съобщава пълният маршрут за работата на терен на експертите, а журналистите, отразяващи контролираното изкъсо посещение, са държани настрана от екипа.

Китай опитва да хвърли сянка на съмнение върху тезата, че разпространението на заразата е започнало от негова територия, като твърди, че вирусът е бил внесен със замразени храни, отбелязва Ройтерс.

Вчера експертите посетиха пазара за морски дарове, свързан с първите инфекции, както и хранителна борса, където по високоговорител многократно бе повторено, че продажбата на вносни продукти е забранена.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
307 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини