Мианма затвори банките

  • 01 февруари 2021 09:55

  • 742
  • 1
Мианма затвори банките
© Getty (архив)

От днес всички банки в Мианма са спрели дейност, предаде Би Би Си.

Централната банка на азиатската страна е обявила, че финансовите институции са преустановили работа за едномесечен срок. Според официалното съобщение на депозитара в Янгон причината за решението е била лошата интернет връзка в Мианма.

Да припомним, тази сутрин военни са извършили преврат и са арестували водачката на управляващата партия и фактически ръководител на правителството Аун Сан Су Чжи и президента Вин Минт. За лидер на Мианма се е обявил върховният главнокомандващ на въоръжените сили генерал Мин Аун Хлаинг.

Армията на Мианма обяви извънредно положение

От Националната партия (на Аун Сан Су Чжи и Вим Минт) са потвърдили за ареста на политиците. От централата на формацията са също са призовали гражданите да запазят спокойствие.

Насилствената смяна на властта е била осъдена от генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън, както и от официални представители на Малайзия, Австралия и други държави.

Генералният секретар на ООН и държавният секретар на САЩ осъдиха военния преврат в Мианма

Последвайте канала на

Валери Зайцев
742 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.02.01 | 13:12

1
Няма интернет, няма телефони, няма тв и радио, банките не работят, няма никаква информация! Видяхте ли колко е лесно! Това предстои и в други държави, но ще бъде с друга цел!

Добави коментар

Водещи новини