Екипът на СЗО посети втора болница в Ухан

  • 30 януари 2021 14:07

  • 1876
  • 1
Екипът на СЗО посети втора болница в Ухан
© Getty Images/Guliver (архив)

Ръководеният от Световната здравна организация (СЗО) експертен екип, разследващ произхода на COVID-19, посети на втория пълен ден от работата си друга болница в китайския град Ухан, където са били лекувани някои от първите заразени с коронавируса, предадоха световните агенции.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Болница Цзининтан беше една от първите в китайския град, приела пациенти, заразени от неизвестна тогава пневмония и лекарите са събрали проби от тях.

Това прави болницата ключова част от епидемиологичната история на болестта, отбелязва Асошиейтед прес. Членът на екипа Питър Дашак подчерта в Туитър, че това е "важна възможност да говорим пряко" с лекари, които са се борели с вируса в този критичен момент.

СЗО каза, че нейният екип ще посети болници, лаборатории и пазари в Ухан

Първите срещи на екипа с китайски учени се състояха вчера, преди екипът да посети Хубейската провинциална болница за интегрирана китайска и западна медицина.
СЗО заяви в четвъртък, че експертите ще посетят лаборатории, пазари и болници по време на престоя си в Китай. "Всички хипотези са на масата", докато екипът се опитва да разбере произхода на вируса на COVID-19, подчерта организацията в Туитър. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1876 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
иванчо

2021.01.30 | 17:20

1
Защо триете

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини