Пристигащите в Пекин от чужбина ще трябва да се подложат на "специалния" тест за COVID-19

  • 29 януари 2021 16:08

  • 711
  • 1
Пристигащите в Пекин от чужбина ще трябва да се подложат на "специалния" тест за COVID-19
© Getty Images (архив)

Китайските градове Пекин и Циндао включиха аналните тестове за COVID-19 като задължителни за всички пристигащи от чужбина, информира пресата в Китай.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

По думите на здравните експерти именно този тест е най-прецизен от всички останали и с най-голяма точност може да определи дали даден човек е заразен с вируса или не за разлика от PCR тестовете или т.нар. бързи тестове.

Аналните тестове всъщност бяха приложени в източните райони на Шанхай още в началото на 2020 г. като един от стандартите да се разреши изписването на хоспитализирани пациенти с COVID-19, но впоследствие бяха премахнати.

След устата и носа вече бъркат и отзад за COVID-19

Сваляте панталоните си, лягате на леглото и усещате памучните тампони, пъхнати в ануса. Всичко приключва за около десет секунди, сподели за преживяването един от изпиталите го за Beijing News.

В китайските социални мрежи потребители открито критикуват този метод на извличане на проби, изказвайки съмнение, че останалите начини за доказване на заразата са неефективни.

Пред Global Times д-р Лу Хонджоу от Клиниката по обществено здраве към университета в Шанхай обаче увери, че аналните тестове са далеч по-точни и надеждни от PCR методиката, която невинаги е прецизна в крайните резултати.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
711 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.01.29 | 16:20

1
айдеее, скоро по целия свят и в БГ! Тия са абсолютни психопати и изроди!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини