Огнище на COVID-19 в Шанхай, две болници са под карантина

22 януари 2021 17:11

Огнище на COVID-19 в Шанхай, две болници са под карантина
© gettyimages
758 0

Властите в Шанхай наложиха карантина на две от най-известните болници в Китай, след като там бяха установени нови случаи на коронавируса, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22630

Амбулаторният прием в Университетския център за лечение на онкологични заболявания "Фудан" и болница "Ренджи" беше преустановен. Болниците бяха поставени под изолация заедно с някои околни жилищни райони.

В Шанхай евакуираха цял квартал след откриването на трима души с COVID-19

След месеци на потушаване на малки клъстъри чрез масово тестване, изолация и мерки за социална дистанция, Китай преживява ръст на огнищата на вируса тази зима най-вече в студените северни части на страната.

Националната здравна комисия съобщи днес за регистриране на още 103 новозаразени за последните 24 часа. Карантини бяха въведени също в части на столицата Пекин и други градове след откриване на огнища на коронавируса. Училищните занятия приключват по-рано, а гражданите са посъветвани да си останат у дома за празниците за настъпването на лунната Нова година идния месец. Китай се надява до средата на февруари да ваксинира срещу коронавирус 50 милиона души.

В Шанхай днес бяха регистрирани шест нови случая на COVID-19. Двете местни болници бяха поставени под карантина, след като в тях бяха установени предполагаеми случаи вчера и онзи ден. Засега не е известно, дали има още нови случаи на коронавируса, свързани с болниците. Провинция Хейлунцзян в северната част на страната регистирира 47 нови случая, следвана от провинция Цзилин с 19 и провинция Хъбей с 18.

В столицата Пекин са установени три нови случая на коронавирус.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22630

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
758 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини