Водолази извадиха черна кутия на падналия край Индонезия самолет

12 януари 2021 15:24

Водолази извадиха черна кутия на падналия край Индонезия самолет
© Getty Images
384 0

Военни водолази извадиха днес от дъното на Яванско море едната "черна кутия" на катастрофиралия самолет на индонезийската авиокомпания "Шривизджая еър" с 62 души на борда, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Устройството, което записва полетните данни, ще помогне на разследващите да разберат защо "Боинг 737-500" е паднал с носа надолу във водата скоро след излитането си от столицата Джакарта в събота. Командващият индонезийските военновъздушни сили маршал Хади Тджахджанто каза, че другата "черна кутия", на която са били записвани разговорите в пилотската кабина, скоро ще бъде намерена, защото нейният сигнал се излъчва от място в същия район.

По думите на командващия бойния флот на Индонезия адмирал Юдо Маргоно двете устройства са затънали в калното дъно, покрити с тонове остри отломки от самолета. В подводната операция днес са участвали най-малко 160 военни водолази, каза той.

Изтеглени са данните от едната черна кутия на индонезийския самолет

В издирвателно-спасителната операция са се включили общо 3600 души с помощта на 13 хеликоптера, 54 кораба и 20 малки лодки. Фрагменти от самолета и човешки останки са били открити на дълбочина 23 метра. На брега досега са изпратени 74 чувала, съдържащи човешки останки, за да бъдат идентифицирани от полицейски експерти.

Novini.bg
384 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини