В Казахстан започнаха избори, бойкотирани от опозицията

10 януари 2021 07:41

В Казахстан започнаха избори, бойкотирани от опозицията
© Pixabay
353 1

Около 18 месеца след избирането на казахстанския президент Касъм-Жомарт Токаев в страната се провеждат парламентарни избори, които бяха бойкотирани от опозицията, предадоха Франс прес и ДПА.

Социалдемократическата партия обяви през ноември миналата година, че няма да участва в изборите "в знак на протест". Това означава, че независимата опозиция няма да бъде представена.

През последните седмици бяха арестувани десетки активисти, отбелязва ДПА, информира БТА.

Общо в изборите могат да гласуват 11,9 милиона гласоподаватели, които ще избират между 312 кандидати от пет партии. За да влязат в парламента, те трябва да преодолеят бариера от 7 на сто.

Както и в предишни години се очаква изборите да бъдат спечелени от управляващата партия "Нур Отан".
След избирането на Токаев през 2019 г. в Казахстан се проведоха протести срещу авторитаризма. Тогава бяха арестувани стотици.

Предшественикът на сегашния президент, Нурсултан Назарбаев се оттегли след 30 години на власт, но все още заема няколко важни поста и се смята за най-влиятелния човек в страната. Дъщеря му Дарига Назарбаева, смятана за най-влиятелната жена, е кандидат за депутат от управляващата партия.

Novini.bg
353 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Lydia Moon

2021.01.13 | 18:55

121871
Уважаеми господине / госпожо, Ние предлагаме всякакви заеми - бизнес заем / проект за недвижими имоти -Финансиране Ние сме цялостен финансов фирма за услуги, ангажирана да помага на нашите клиенти да подобрят своите дългосрочен финансов успех. Нашите персонализирани програми са създадени, за да помогнат за растежа, защитата и съхраняваме богатството на нашите клиенти, като предоставяме високо ниво на персонализирано обслужване. Ние сме инвестиционна / финансова фирма, специализирана в финансирането на проекти & Обща оферта за финансови услуги. Нашата основна функция ще бъде ще ви помогнем в пълното финансиране чрез нашето уважавано кредитиране Институции. Ние сме отворени за добри бизнес отношения с вас. Ние в момента се интересуват от финансиране на жизнеспособен бизнес, инвестиции или проекти в следните области на интерес: * Стартиране на франчайз * Придобиване на бизнес * Разширяване на бизнеса * Капиталов / Инфраструктурен проект * Покупка на търговски недвижими имоти * Изпълнение на договора * Търговско финансиране и др. * Искате да бъдете агент / брокер? - Посредниците / консултантите / брокерите са добре дошли да доведат своите клиенти и са 100% защитени. Препоръчваме ви да се свържете с нас и да научите повече за заемите услуга, която предложихме. ЗА НЕЗАБАВЕН ОТГОВОР И ОБРАБОТКА НА ИСКАНЕТО НА ВАШИЯ КРЕДИТ В рамките на 2 РАБОТНИ ДНИ, Свържете се с нас директно чрез този имейл: lydiamooncooperativeloan@gmail.com Свържете се с нас със следната информация: Пълно име:____________________________ Необходима сума като заем: ________________ Продължителност на заема: _________________________ Цел на заема: ______________________ Дата на раждане:___________________________ Пол: _______________________________ Семейно положение:__________________________ Адрес за контакт:_______________________ Град / пощенски код: __________________________ Държава:_______________________________ Професия:____________________________ Мобилен телефон:__________________________ Изпратете заявката си за незабавен отговор на: lydiamooncooperativeloan@gmail.com Благодаря ти. ЛИДИЯ ЛУНА Директор. ЛИДИЯ ЛУНА КООПЕРАТИВНА КРЕДИТНА КОМПАНИЯ Имейл: lydiamooncooperativeloan@gmail.com

Добави коментар

Водещи новини