Южна Корея с нови ограничителни мерки заради епидемията

  • 22 декември 2020 10:29

  • 235
  • 0
Южна Корея с нови ограничителни мерки заради епидемията
© Getty Images/Guliver (архив)

Южна Корея ще забрани частни събирания с петима или повече участници и ще затвори ски станциите и големи туристически обекти в цялата страна от Бъдни вечер заради покачващия се брой на новозаразените с коронавируса, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Обявените днес от премиера Чун Се-кьон ограничения разширяват до цялата страна обхвата на вече въведени в Сеул подобни мерки. Те ще бъдат в сила поне до 3 януари.

Южна Корея регистрира рекорден брой нови случаи на коронавирус

Забраняват се и посещения в старчески домове, където обитателите и служителите ще бъдат тествани на всеки една или две седмици. Затварят се църквите и другите религиозни центрове, а ресторантите ще бъдат глобявани, ако приемат големи групи клиенти и не налагат дистанциране.

Районът на столицата през последните седмици е център на нов взрив на заразата, което претовари болниците и увеличи броя на смъртните случаи. Това предизвиква въпроси как правителството се справя с епидемията, отбелязва АП.

За днес здравните власти съобщиха за 869 новозаразени, главно от района на Сеул, с което общият брой на заразените в страната достига 51 460. В последните 48 часа са починали 48 пациенти с Ковид-19 и това са най-смъртоносните два дни от началото на епидемията.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
235 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини