Южна Корея и Япония хвърлят армията срещу коронавируса

  • 07 декември 2020 13:18

  • 482
  • 0
Южна Корея и Япония хвърлят армията срещу коронавируса
© getty images

Южна Корея и Япония мобилизират армията в помощ на здравните работници в борбата с коронавируса, информира "Ал Джазира".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31734

Южнокорейските войници ще помогнат за разширяване на тестването срещу коронавирус, а също така за проследяване на случаите. Здравни специалисти от японската армия ще запълнят недостига на персонал в болниците в най-засегнатите региони Хокайдо и Осака.

Експерт разясни как ще се следи безопасността на ваксините

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин нареди правителството да мобилизира всеки достъпен източник за проследяване разпространението на заразата и увеличаване на местата за тестване с разполагане на армията и повече държавни служители.

Заповедта е издадена след информацията на Корейските центрове за превенция и контрол на заболяванията, че са потвърдени повече от 600 нови случая на коронавирус. В момента 8311 пациенти са под карантина, което е рекорд от началото на епидемията.

Мун подчерта, че работното време на местата за тестване трябва да бъде увеличено, за да може хората да се тестват, когато им е удобно. Освен това трябва да се изградят места за тестване, до които може да се отиде с кола.

За разлика от другите държави Южна Корея избягва блокада, но използва голяма система за проследяване, тестване и поставяне под карантина.

От началото на епидемията в Южна Корея има 38 161 потвърдени случая и 549 починали.

В Япония говорителят на правителството съобщи, че медицински сестри от японската армия ще бъдат разположени в Хокайдо и Осака в помощ на здравния персонал заради скок на заразените.

Япония има общо 163 000 случая и 2300 починали.

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
482 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини