Грузия започва масово тестване на населението

Грузинският междуведомствен координационен съвет за борба с коронавируса взе решение за започване на масово тестване на населението. Целта е да бъдат открити бързо новите заразени, за да бъдат изпратени в клиника или да се самоизолират, предаде ТАСС.

Заместник- ръководителят на оперативния щаб на координационния съвет Бердиа Сичинава съобщи, че "от днес в продължение на два месеца, до 1 февруари, в цяла (Грузия) ще действа програма за интензивни тестове, която предвижда страната да извършва на ден около 20 000 теста. Към това ще се добавят и тестовете, които ще извършват частните клиники и лаборатории". Той добави, че правителството ще увеличи и броя на тестовете за антитела, които дават отговор за 20 минути.

Към днешна дата в Грузия се извършват около 10 000 теста на ден.

Първият случай на коронавирус в страната беше регистриран на 26 февруари. От 21 март до 22 май беше въведен режим на извънредно положение и полицейски час от 21 до 6 ч. През лятото в страната бяха регистрирани от 10 до 30 нови случая на ден. Епидемиологичната ситуация се влоши рязко през септември и правителството беше принудено отново да въведе значителни ограничения от 28 ноември до 31 януари.
До момента в страната са открити 143 376 случая на коронавирус. 121 621 заразени са оздравели, а 134 са починали.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18851
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18851

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Избрано от Интернет