Южна Корея призова гражданите да стоят у дома преди националните изпити

Представители на южнокорейските власти призоваха гражданите на страната да си стоят у дома, доколкото е възможно, и да отменят събиранията на големи и малки групи, докато около половин милион студенти се готвят за ключовия национален изпит за приемане в колеж, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18401

Заместник-министърът на образованието Пак Бег-бьом каза, че сред регистрираните досега 490 000 кандидати има 35 носители на новия коронавирус, които ще положат изпитите в болница или в център за лечение. Образователните власти са подготвили и отделни места за полагане на изпитите за 400 кандидати, поставени под карантина.

Участниците в изпита ще бъдат длъжни да носят маска и да спазват физическа дистанция. Те ще бъдат прегледани за треска и ще полагат изпита отделно, ако имат симптоми.

Представител на здравните власти призова хората в столицата Сеул да отменят всички събирания с повече от 10 души, а компаниите да изпратят половината или поне една трета от служителите си да работят от дома, за да гарантират безопасна среда за утрешния изпит.

Южна Корея обмисля по-строги мерки за запазване на социалната дистанция

Отчитаният в последно време в Южна Корея ръст на броя на новите случаи на коронавирус усложни провеждането на изпитите тази година и предизвика опасения, че те може да доведат до ускоряване на разпространението на заразата, отбелязва АП.

Днес страната регистрира 511 новозаразени, в унисон с наблюдаваната от няколко седмици тенденция на ускоряване на епидемията. Общият брой на случаите на коронавирус в Южна Корея е 35 163. 526 човека са починали.
 

 
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18401

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Избрано от Интернет