Разпространението на коронавируса се ускорява в Южна Корея

  • 28 ноември 2020 16:56

  • 1035
  • 0
Разпространението на коронавируса се ускорява в Южна Корея
© Pixabay

Южна Корея отчете над 500 нови случая на коронавирус за трети пореден ден, което е най-бързото разпространението на инфекцията в страната от ранните етапи на пандемията, предаде Асошиейтед прес.
Регистрираните днес случаи са 504, с което общият брой на заразените се увеличава до 33 375, включително 522 починали.


Близо 330 от новозаразените са в района на столицата Сеул, където живее близо половината от 51-милионното население на страната. Здравните власти се борят да овладеят предаването на вируса, свързано с болници, училища, сауни, гимнастически салони и военни поделения.

Увеличаване на случаите се отчита и в други големи градове, включително Тегу, който бе епицентърът на заразата при предишната силна вълна в страната от края на февруари и март.

Новото засилване на епидемията дойде, след като през октомври властите смекчиха ограниченията за социална дистанция до най-ниското равнище в опит да подкрепят отслабената икономика.

На високорискови локации като нощни клубове и караоке барове бе разрешено отново да отворят, а зрителите се върнаха по стадионите. Тази седмица обаче някои от ограниченията бяха върнати и може да се наложи ново блокиране на икономическата дейност, ако разпространението на патогена не се забави.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1035 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини