Черва летяха в тайванския парламент

Тайвански депутати са замервали свой колега със свински черва, предаде Би Би Си.

Грозните сцени в пленарната зала в Тайпе са се разиграли по време на обсъждане на търговско споразумение със САЩ.

Докато законодател от управляващата Демократическа прогресивна партия е разказвал за сделката, върху него са се нахвърлили представители от групата на основната опозиционна политическа сила в азиатската островна страна "Гоминдан".

Парламентаристът от управляващите е отнесъл няколко удара и е бил замерван със свински черва. Съпартийци на нападнатия са се втурнали да защитават своя съратник и пленарната зала се е превърнала в бойно поле.

"Опозицията постъпи грозно. Тя освен, че нападна наш депутат си позволи да хвърля годна за консумация храна", е заявил представител на управляващите след края на баталните сцени.

Забраниха яденето на кучета и котки в Тайван

"Ние няма да позволим на правителството да прокара този закон. Той заплашва здравето и живота на нашите граждани", това от своя страна е посочил законодател от Гоминдан.

Тайван през лятото е подписал споразумение със САЩ за увеличаване на вноса на свинско месо. Опозицията се противопоставила категорично на сделката, защото американските власти не са забранили използването на хранителната добавка "Рактопамин".

Веществото се е дава на много животни за натрупване на мускулна маса. При попадане в човешкия организъм то може да предизвика нарушения на сърдечния ритъм, треперене на ръцете и други проблеми.

"Рактопамин е бил забранен в Тайван, Китай и Европейския съюз", допълни Би Би Си.

 

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Избрано от Интернет