Путин и Ердоган обсъдиха създаването на наблюдателен център за Нагорни Карабах

Руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През и президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган проведоха телефонен разговор, в рамките на който обсъдиха темата за създаването на съвместен руско-турски наблюдателен център за Нагорни Карабах, предаде ТАСС, като се позова на изявление на канцеларията на турския лидер.

"В хода на преговорите бяха обсъдени стъпки за подобряване на отношенията между двете страни, на първо място за увеличаването на обема на търговията между Турция и Русия. Освен това бяха обсъдени събитията в Нагорни Карабах, Сирия и Либия.

Лавров не смята, че въпросът за прекратяването на огъня в Нагорни Карабах е бил решен без участието на САЩ

В хода на преговорите президентът Ердоган изрази надежда, че "съвместният център" ще започне работа в най-скоро време с цел да се реши проблемът в Нагорни Карабах и да се гарантира стабилността в региона за постоянно, се подчертава в изявлението.

В разговора, състоял се по инициатива на турската страна, двамата президенти изразиха и склонност за по-нататъшно сътрудничество в борбата с коронавируса.

"Като приоритетна задача беше посочена координацията на усилията за разработване и производство на ваксини срещу коронавируса", според изявлението, предаде БТА.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет