Ръст на новозаразените с коронавирус в Южна Корея

  • 23 ноември 2020 11:30

  • 571
  • 0
Ръст на новозаразените с коронавирус в Южна Корея
© Getty Images/Guliver (архив)

Южна Корея регистрира днес 271 новозаразени с новия коронавирус, ден преди влизането в сила на новите, по-строги ограничения за социално дистанциране, въведени за предотвратяване на трета вълна на инфекцията, предава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Бройка е по-ниска от вчерашните 330 инфектирани и от показателите през предходните пет поредни дни с по над 300 случая - най-високо равнище от август, съобщи Корейската агенция за контрол и профилактика на болестите, цитирана от Ройтерс. Отбелязва се обаче, че броят на новозаразените по правило спада през уикендите поради по-малкото тестове. Общият брой на регистрираните заразени в Южна Корея досега е 31 004, а на смъртните случаи - 509.

Южна Корея бележи пик на заразените с коронавирус

Правителството вече реши от утре да затегне допълнително мерките за социално дистанциране в столицата Сеул и съседните райони, където живее около половината от 52-милионното население на страната. Те бяха въведени в първоначалния си, по-облекчен вид, още преди три дни заради националния изпит за прием в университетите, насрочен за 3 декември. Затегнатите мерки предвиждат от вторник затваряне на барове и нощни клубове, ограничения за религиозни сбирки и броя на посетителите в ресторанти и кафенета.

"Ако не успеем да прекъснем веригите на инфекциите, всичките ни усилия за борба с пандемията и за лекуване на заболелите могат да се окажат безрезултатни", каза днес заместник-здравният министър Кан До-те.

Някои експерти обвиняват властите, че са закъснели със затягането на мерките, въпреки че са били достигнати показателите, обявени още по-рано от властите, за налагането на по-строги ограничения. Кан не отговори пряко на тези критики, а само изрази съжаление, че се налага да се затягат мерки, въведени само преди три дни.

Властите се безпокоят, че възпирането на новата вълна на инфекцията може да се окаже по-трудно, защото тя се разпространява вече дифузно сред цялото население във и около Сеул, за разлика от преди, когато имаше големи огнища на инфекцията сред различни групи.

В Южна Корея от днес ще глобяват хората, които не носят предпазна маска на обществени места

Властите на Сеул обявиха днес, че отделно от новите мерки ще въведат забрана върху събирането на 10 и повече хора и ще спрат нощния обществен транспорт, за да се сведе до минимум движението на жителите на столица.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
571 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини