Рекорден брой заразени с коронавируса през последното денонощие в Азербайджан

  • 19 ноември 2020 21:33

  • 1141
  • 0
Рекорден брой заразени с коронавируса през последното денонощие в Азербайджан
© Pixabay

Азербайджан съобщи днес, че въвежда нови ограничителни мерки, свързани с обществения транспорт, за да се забави коронавирусната пандемията, а данните за новозаразените отбелязват рекордни стойности след конфликта в Нагорни Карабах, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Световната здравна организация (СЗО) е изчислила през октомври, че епидемията ще отбележи скок в Азербайджан, както и в Армения заради тяхната война за този анклав, и поради преместването на войски и на цивилни, засегнати от конфликта.

Азербайджан регистрира днес 2597 нови случая на коронавирус, което е рекорд от началото на пандемията. Общият брой на заразените с Ковид-19 в страната с близо 10 милиона жители достигна 83 994, а на починалите от заразата - 1053 души.

В началото на октомври, през първите дни на новия конфликт в Нагорни Карабах, денонощният прираст на новозаразените в Азербайджан бе едва стотина души.

Азербайджан даде на Армения 10 дни за евакуация на Калбаджар край Нагорни Карабах

Сред водещите мерки, обявени днес от азербайджанските власти, е спирането на метрото в столицата Баку до 28 декември, като общественият транспорт на страната вече няма да работи през почивните дни, а предпазните маски ще бъде задължителни на обществени места на закрито и на открито.

Търговските обекти също ще бъдат затворени през почивните дни, с изключение на хранителните магазини и аптеките.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1141 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини