Пекин готви списък с имената на привържениците на независимостта на Тайван

  • 17 ноември 2020 13:03

  • 333
  • 0
Пекин готви списък с имената на привържениците на независимостта на Тайван
© Getty Images/Guliver

Властите в Пекин възнамеряват да съставят "черен списък" с имената на привържениците на независим Тайван, пише днес вестник "Саут Чайна морнинг пост", цитиран от ТАСС.

Според източници на вестника Пекин прави това заради засилените контакти между Тайпе и Вашингтон и ще публикува списъка след встъпването в длъжност на новия президент на САЩ.

Експерт от китайския аналитичен център по въпросите на Тайван казва, че в списъка ще бъдат включени хора, които открито се обявяват за независимостта на Тайван, пропагандират и финансират тази идея. По думите му в него ще бъдат включени тайванският президент г-жа Цай Ингвен, членове на екипа ѝ, депутати от Демократическата прогресивна партия. По мнението на бивш сътрудник на тайванската Академия на науките на лицата, свързани със сепаратистката идея, може да бъде забранено да посещават континентален Китай.

ЕС: Китай нанесе жесток удар по свободите в Хонконг

За 20 ноември е насрочено първото заседание по новия механизъм за икономически диалог между Тайван и САЩ. Още с обявяването на инициативата Тайпе обеща да отмени забраната за внос на американско месо от животни, приемали хормонална добавка, стимулираща растежа, отбелязва БТА.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
333 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини