Тайфунът Молаве остави след себе си десет жертви и 12 души в неизвестност на Филипините

Тайфунът Молаве премина през Филипините и остави след себе си десет жертви, а 12 рибари са в неизвестност, след като лодките им са се преобърнали в бурното море, съобщиха филипинските власти, цитирани от ДПА.

Около 30 рибарски лодки са се преобърнали край бреговете на провинциите Батангас и Батан, след като били връхлетени от огромни вълни, заяви националната агенция за справяне с бедствия и аварии.

Молаве връхлетя източния бряг на Филипините в неделя и донесе със себе си силни дъждове и бурни ветрове, които събориха електропроводи и дървета и отнесоха покриви.

Един човек загина, а хиляди ще се евакуират заради тайфун във Филипините

Максималната скорост на ветровете му достига до 155 км/ч, а на поривите - до 190 км/ч. В момента тайфунът е на 30 км от Филипините и се движи в посока към Виетнам, съобщи филипинската метеорологична служба.

Седем души са се удавили при предизвиканите от стихията наводнения, а трима са загинали при падания на дървета.

Над 150 000 души на Филипините се наложи да бъдат евакуирани, но с оглед на настъпилото подобрение на времето след преминаването на тайфуна те са започнали да се прибират по домовете си.

В много райони обаче все още няма електричество, тъй като наводненията пречат на аварийните екипи да достигнат някои райони, за да поправят пострадалата електропреносна мрежа.

Молаве беше 17-ият тропически циклон на Филипините за тази година. Средно на година там преминават по 20 циклона.

Един от най-силните в най-новата история на Филипините беше тайфунът Хайян, ударил ги през ноември 2013 г. и взел над 6300 жертви, а над 4 милиона души тогава бяха разселени.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет