Южна Корея отчете най-нисък ръст на новозаразените от 11 август

  • 28 септември 2020 09:05

  • 380
  • 0
Южна Корея отчете най-нисък ръст на новозаразените от 11 август
© Getty (архив)

Южна Корея регистрира днес денонощен ръст от 50 нови случая на коронавирус, най-ниския откакто нова вълна на епидемията тръгна от местна църква и голям политически митинг миналия месец, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

От новите случаи 40 са местни, а 10 внесени от чужбина, според Корейската агенция за контрол и превенция на заболяванията.

Регистрираният днес ръст на случаите е най-ниският от 11 август, малко преди появата на нов клъстър на заразата, тръгнал от местна църква, чиито членове взеха участие в антиправителствен митинг в Сеул на 15 август. Това доведе до покачване на денонощния ръст на новите случаи с над 440 в края на миналия месец.

Епидемичните взривове накараха правителството да въведе безпрецедентни мерки за социална дистанция, включително забрана за посещение на заведения за обществено хранене през нощта.

Нови мерки за ограничаване на коронавируса в Москва

Някои от правилата бяха облекчени през последните седмици, след като темпът на разпространение на зараза (Деня на благодарността) тази седмица, когато десетки милиони хора пътуват из цялата страна.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
380 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини