Китай облекчава условията за връщане на чужденци в страната

Kитай облекчи условията за влизане в страната на чужденци с определени разрешителни за престой - допълнителна стъпка към завръщането на граждани, блокирани в чужбина заради пандемията от коронавирус, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14028

В края на 2019 г. коронавирусът беше установен за пръв път в централния китайки град Ухан и оттогава постепенно обхвана цялата планета, припомня АФП.

Континентален Китай съобщи за 32 нови случая на COVID-19

В края на март Китай затвори границите си за чужденци, опасявайки се от нови случаи на зараза, внесена от чужбина, в момент, когато епидемията на територията на страната беше под контрол. С малки изключения, чужденците, които живеят през повечето време в Китай, но се намират извън страната, се оказаха в невъзможност да се върнат на китайска земя.

През август на граждани на 36 европейски държави, притежаващи валидни разрешения за престой, беше разрешено да се върнат. Преди това обаче, трябваше да получат нова виза, която им беше издавана безплатно.

Отсега нататък, чужденци с валидно разрешително за престой, "свързано с професионална дейност", могат да се върнат в Китай, без да се налага да кандидатстват за нова виза, обяви вчера министерството на външните работи в Пекин.

Мярката се отнася също за лица, които се възползват от възможността да се съберат със семейството си. Новото облекчение не се отнася за студенти, цитира БТА.

Има изискване при пристигане на китайска територия всеки да се карантинира за 14 дни в хотел.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14028

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет