1,8 милиона жители на Хонконг са се включили доброволно в масовата кампания за тестуване за COVID-19

  • 15 септември 2020 17:03

  • 489
  • 0
1,8 милиона жители на Хонконг са се включили доброволно в масовата кампания за тестуване за COVID-19
© pixabay

Близо 1,8 милиона жители на Хонконг доброволно са се включили в масовата кампания за тестуване за COVID-19, съобщи правителството.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32992

Кампанията, която приключи вчера, имаше за цел да засече безсимптомни носители на коронавируса, за да прекъсне веригата на предаване на заразата, съобщава БТА.

Седемнайсети пореден ден без местно предаване на коронавируса в Китай

Въпреки че общият брой на тестовете е далеч от първоначално планираните от правителството четири-пет милиона, властите твърдят, че кампанията е постигнала целите си.В резултат са иденгифицирани 42 потвърдени случая.

"Кампанията премина гладко, постигнахме целите на политиката ѝ", заяви на пресконференция главният администратор на Хонконг Кари Лам."Установихме потвърдени случаи, изолирахме ги и им осигурихме лечение, за да прекъснем веригата на предаване", заяви тя.

Пекин осигури ресурси и персонал за двуседмичната кампания и чнозина жители на Хонконг се страхуваха, че може да събират техните ДНК-данни, макар че хонконгското правителство отхвърли подобни опасения.

От пика през юли - резултат от изключенията от каранитната за екипажите на самолетите, шофьорите на камиони от континентален Китай и моряците от товарните кораби, случаите стабилно намаляват.

Днес Хонконг не докладва за нови местни инфекции за първи път от два месеца. Правителството съобщи, че ще отпусне още мерките за социална дистанция, като разреши отварянето на баровете, развлекателните паркове и плувните басейни, а ресторантите ще могат да сервират на клиенти до полунощ.

Забраната обаче за обществени събирания на повече от четирима души остава в сила. Хонколг е регистрирал 4976 инфекции досега и 101 смъртни случая.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
489 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини