Южна Корея временно смекчава коронавирусните ограничения в района на Сеул

Южна Корея временно ще смекчи ограничителните мерки срещу коронавируса в района на Сеул след спад в броя на заразените, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

В района живеят половината от 52-та милиона жители на страната. Мерките ще бъдат смекчени от утре за срок от две седмици, съобщи премиерът Чун Се-кьон на заседание на правителството.

Първоначално Южна Корея до голяма степен овладя епидемията от COVID-19 с ефикасни методи за засичане на контактите на заразени лица, но впоследствие в страната избухнаха няколко нови огнища на зараза, което поражда опасения от втора вълна.

Южна Корея планира да задели още 6,6 милиарда долара за борба с коронакризата

Страната днес регистрира над 120 нови случая на заразяване, след като през последните седмици този показател беше по 30-40 на ден.

От утре баровете възобновяват нормалната си дейност, след като досега предлагаха само поръчки за в къщи, ресторантите и сладкарниците отново ще са с нормално работно време, а спортните зали отново ще отворят врати. Масовите събирания на хора обаче остават забранени, а нощните клубове и караоке баровете остават затворени.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет