Китайският външен министър: Страните членки на ШОС не бива да допускат цветни революции

  • 10 септември 2020 17:40

  • 548
  • 2
Китайският външен министър: Страните членки на ШОС не бива да допускат цветни революции
© Getty Images/Guliver (архив)

Страните членки на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) са длъжни да възпрепятстват намесата във вътрешната им политика и не бива да допускат цветни революции, заяви днес китайският външен министър Ван И, цитиран от ТАСС.

Ръководителят на китайската дипломация каза това на заседание на съвета на външните министри на страните членки на ШОС в Москва, отбелязва БТА.

"Външни сили не престават да се месят във вътрешната политика на страните членки (на ШОС) и противопоставянето на подобни интервенции е наш общ проблем, с който се сблъскваме. Не бива да позволяваме на външни сили да се месят във вътрешните работи на страните членки на ШОС и не бива да допускаме цветни революции в региона", каза Ван И, цитиран от уебсайта на китайското външно министерство.

Само при обединение на усилията на страните членки на ШОС ще може ефективно да бъде поддържана завоюваната с усилия регионална стабилност. Трябва твърдо да се подкрепяме едни други при избора на път на развитие, който да съответства на националната действителност на всяка от страните, а също така и при гарантирането на политическа сигурност и социална стабилност, отбеляза Ван И.

Сергей Лавров: Расте значението на ШОС в борбата с коронавирусната пандемия

Последвайте канала на

Novini.bg
548 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.09.10 | 17:49

1
А СТРАНИТЕ ИЗВЪН ШОС ДА НЕ ДОПУСКАТ ХИБРИДНИ ВОЙНИ И АГРЕСОРИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИ КОЧИНИ

2020.09.10 | 18:19

2
китайците и след това рускините са най грозните хора

Добави коментар

Водещи новини