Властите във виетнамския град Хошимин ще глобяват хората, които не носят маски

Който бъде хванат да не носи маска на обществено място в най-големия по население град във Виетнам, Хошимин, ще бъде глобен. Мярката влиза в сила от утре, а целта е да бъде овладяно разпространението на коронавируса. Това съобщиха виетнамските държавни медии, цитирани от ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12601

"Носенето на маска е много проста, но ефективна мярка за превенция на COVID-19, затова хората, които не я прилагат, създават риск от инфекция и това е опасно и за околните", каза кметът на Хошимин Нгуен Тхиен Нян. "Трябва да се противодейства на този вид нарушения".

Отказ на пътник да си сложи маската в самолета доведе до меле

Новото правило влиза в сила с разпореждане на председателя на Народния комитет на Хошимин Нгуен Тхан Фон, съобщава днес изданието "Дан Чи".

За носенето на маските ще следи полицията. Тя ще налага и глобите - в еквивалент на до 13 долара. Носенето на маски на обществени места във Виетнам в момента е задължително. Целта е да бъде предотвратена втора вълна на коронавируса.

По оценки на полицията в Хошимин обаче около 20 процента от населението продължава да не носи маски на обществени места.

След нов епидемичен взрив в крайбрежния град Дананг в края на юли броят на новите инфекции расте с бързи темпове и Виетнам регистрира и първите си смъртни случаи, свързани с COVID-19. Днес починаха още двама пациенти със заболяването, с което общият брой на смъртните случаи, свързани с коронавируса, стана осем. Тринайсет пациенти остават в критично състояние, съобщи днес виетнамското министерство на здравеопазването. Заразените към днешна дата са общо 652, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12601

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет