Един човек умира на всеки седем минути от COVID-19 в Иран

Един човек умира на всеки седем минути от Ковид-19 в Иран, съобщи днес иранската държавна телевизия, на фона на регистрирани от здравното министерство 215 нови смъртни случая и предупрежденията на държавните медии за липса на стриктно спазване на социална дистанция, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12520

Иран регистрира за последното денонощие 215 починали от Ковид-19, с което общият брой на смъртните случаи от заразата в страната достигна 17 405, а заразените за последните 24 часа са станаха с 2598 повече и общият им брой се увеличи на 312 035 души, съобщи говорителката на здравното министерство Сима Садат Лари, цитирана от държавната телевизия.

Телевизията показа няколко души на оживена техеранска улица, които не носят маски и не спазват физическа дистанция. Някои експерти поставят под съмнение точността на оценките на здравните власти по отношение на броя на починалите.

В доклад на изследователски център към иранския парламент от април се казва, че броят на смъртните случаи от Ковид-19 в страната може да е почти два пъти по-голям от изнесените от здравното министерство официални данни.

Поради увеличаването на смъртните случаи след смекчаване на карантинните мерки в средата на април, иранските власти обявиха, че ще върнат ограничителните мерки за възпиране на заразата, ако хората не спазват здравните предписания.

От миналия месец носенето на предпазни маски на обществени места е задължително.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12520

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет