Сингапур: Пристигащите от рискови държави ще носят проследяващи устройства

Властите в Сингапур ще изискват от някои от пристигащите от чужбина лица да носят устройства за електронно проследяване, за да се гарантира, че спазват карантинните мерки, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12647

От 11 август устройствата ще бъдат раздавани на пристигащите от рискови държави, вкл. сингапурски граждани и постоянно пребиваващи. Така те ще могат да се самоизолират у дома вместо в посочени от властите места за изолация. При пристигане у дома пристигналите ще трябва да активират устройствата, използващи сигнали по джипиес, които ще им дават указания. При всеки опит за напускане на жилището или намеса в устройството ще се подава сигнал към властите. Предвидените наказания за нарушителите са 10 хиляди сингапурски долара (7272 щатски долара) глоба и/или до шест месеца затвор.

Тест в Сингапур открива антитела срещу коронавируса за 15 минути

През март в Хонконг бе въведено правилото пристигналите от чужбина да носят гривни, подобни на тези за пациентите в болниците. Южна Корея също използва гривни, свързани с мобилни приложения, за предотвратяване на нарушения на карантината.

Властите в Сингапур не дадоха подробности за вида на устройството, но декларираха, че то няма да съдържа никаква лична информация и няма да може да записва звук и образ.

В Сингапур досега са регистрирани 52 825 коронавирусни инфекции, главно живеещите в общежития чуждестранни работници.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12647

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет