До 87% от случаите на COVID-19 в Ухан не са регистрирани

  • 17 юли 2020 12:24

  • 616
  • 0
До 87% от случаите на COVID-19 в Ухан не са регистрирани
© Getty Images/Guliver

До 87 процента от случаите на Ковид-19 в Ухан от януари до март може да не са открити, предаде ДПА, позовавайки се на статия в сп. "Нейчър".

Изследването на китайски експерти от града, където се появи болестта миналата година, установи, че от 53 до 87 процента от заразените до 8 март не са установени. Потенциално в тях влизат хората без симптоми и с леки симптоми. 

Неотчитането на тези случаи дава репродуктивно число на заразата от само 0,28, което означава, че един заразен с вируса го предавана на по-малко от един човек. При такъв показател епидемията бързо отминава.

Коронавирусът се е разпространявал в Китай още през август 2019 г.?

Всъщност според новото изследване репродуктивното число в ранната фаза е било 3,54 - много по-високо, отколкото при ТОРС и БИРС.

Резултатите показват "риска от неустановените случаи при промяна на стратегиите за намеса", пишат авторите.

Според ръководството за диагностика на китайските власти в този период, случаите без симптоми, дори и открити с тестова, не са отчитани като потвърдени до клинични прояви.

Игнорирането на непотвърдените случаи и използването на този прекалено опростен модел е намалил отчитаната заплаха от тежката болест и се е отразил на стратегиите на другите държави за предотвратяването й, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Novini.bg
616 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини