Ким Чен-ун ограничил публичните си появи заради коронавируса

  • 16 юли 2020 20:12

  • 762
  • 1
Ким Чен-ун ограничил публичните си появи заради коронавируса
© Getty Images/Guliver

Севернокорейският лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, е започнал по-рядко да се появява пред публика заради опасения, свързани с пандемията от коронавируса, като през първата половина на тази година е участвал в едва 19 мероприятия. Това се казва в разпространен днес доклад на южнокорейския Изследователски институт на обединението, цитиран от ТАСС.

"Може да се смята, че причината за значителното съкращаване на броя на публичните появи на Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, през първата половина на тази година са станали опасения за възможно заразяване с коронавирус", се посочва в доклада. Южнокорейските изследователи смятат също, че декларираната от севернокорейските власти липса на случаи на заразени в страната може да не съответства на действителността.

Ким Чен-ун: Отговорът на Северна Корея на кризата с коронавируса е блестящ успех

В своите предположения изследователите се опират на факта, че през тази година Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, се е появявал на публично място едва 19 пъти. Това е много по-малко, отколкото през минали години. От момента на идването му на власт през декември 2011 г. през първите шест месеца на всяка година Ким се е появявал публично не по-малко от 40 пъти. През периода януари - юни 2012 г. изследователите отчитат 80 публични появи, а през 2013 г. почти 100. През първата половина на 2018 г. и 2019 г. са отчетени между 40 и 50 публични появи. За целите на изследването са използвани съобщения на севернокорейски медии, отбелязва БТА.

Освен това в доклада се посочва, че през тази година севернокорейският лидер най-често (в 10 случая от общо 19) се е появявал на военни прояви. Това се свързва с обстоятелството, че броят на участниците в подобни прояви е по-лесно да бъде ограничен, а здравословното им състояние да бъде проследено, смятат южнокорейските експерти.

Последвайте канала на

Novini.bg
762 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Блгарин

2020.07.16 | 22:32

1
ТОВА СТРАХЛИВО Д.БЕЛО П.АСЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ИЗВЪРШВА ГЕНОЦИД НА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД ОТ КНДР!!! КИТАЙСКИТЕ КОМУНИСТИ МУ НАЛИВАТ ПАРИ ЗА ДА СЪЗДАВАТ ПРОБЛЕМИ НА ЮЖНА КОРЕЯ, ЯПОНИЯ И САЩ, КАТО АНГАЖИРАТ ГОЛЯМ СЪСТАВ НА АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ В РЕГИОНА! ТРЪМП ПРАВИ ВСИЧКО, ЗА ДА СЕ ДОГОВОРИ С КИМ ЧЕН УН ЗА ЯДРЕНИТЕ ОРЪЖИЯ И ДА ИЗТЕГЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ ОТ РАЙОНА, КАТО ОСТАНАТ САМО В ТАЙВАН!!!

Добави коментар

Водещи новини