Токио е на най-високо равнище на тревога за коронавируса

  • 15 юли 2020 14:35

  • 757
  • 0
Токио е на най-високо равнище на тревога за коронавируса
© Getty Images/Guliver

Токио обяви най-висока степен на тревога за коронавируса след покачване на случаите на заразяване, съобщи днес губернаторката Юрико Коике, цитирана от Франс прес.

"Експертите ни казаха, че положението със заразяванията е на четвърта степен по 4-степенна скала", каза Коике на заседание за ситуацията с коронавируса.

Тази максимална степен на тревога в 14-милионната японска столица, която е интегрирана в мегаполис с 37 милиона жители, най-многолюдния в света, не означава, че общинските власти ще поискат да се затворят търговски обекти или да се отложат прояви.

Нов рекорд в Токио: 224 нови заразени с коронавируса за денонощие

Комисия от специалисти съобщи днес, че в града е установено покачване на случаите на заразяване сред младите хора, както в нощни заведения, така и по работните места и в семейна среда.

В края на май японският премиер Шиндзо Абе отмени извънредното положение в страната и изглежда не е склонен да го върне, тъй като икономиката е в рецесия за първи път от 2015 г.

Оттогава обаче ежедневният брой на новозаразените се увеличи, като миналата седмица в Токио достигна рекордните 243 души.

Япония е относително пощадена от пандемията с малко над 22 500 заразени и близо 1000 починали. В Токио няма смъртен случай от коронавирус от три седмици.

Границите на страната остават затворени. Япония отказва да приема идващи от над 100 държави чуждестранни граждани, включително постоянно пребиваващите в Япония.

Страната обаче започна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм. Тази инициатива породи страхове, че вирусът ще се разпространи из архипелага, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



 

Последвайте канала на

Novini.bg
757 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини